Mutfak Arsızı yeniden karşınızda...
Şimdi size yemeklerinizin yanında özellikle et ağırlıklı
yemeklerle birlikte tüketebileceğiniz bir ıspanak salatası tarifi vereceğim.
Oldukça kolay bir tariftir.
Gerekli malzemelere bir göz atalım önce.
Yarım kilo
temizlenmiş ayıklanmış ıspanak (çok iyi temizlenmeli)
100 ml krema
(çırpıldığında 3 kat kadar artabiliyor)
İstediğiniz kadar
mısır tanesi (abartmayın tabi)
kurutulmuş domates
kırmızı soğan
tuz
karabiber
fesleğen (kuru)
Şimdi gelelim ilk önce yapılması gerekene... Ispanakların
iyice temizlendiğinden emin olduktan sonra kendilerini suya atıp haşlamaya
başlayın. Suya az miktar da sıvı yağ ekleyin. Suyun önceden kaynaması gerekiyor
tabi. Bu haşlama işlemi çok uzun sürmeyecek. Ispanağın makbülü her sebzede
olduğu gibi az pişmiş olanı...
Haşlama işlemi sürerken bir küçük kırmızı soğanı küçük küçük
doğrayın. Kırmızı soğan taneleriyle aynı miktarda olacak şekilde kurutulmuş
domatesleri de küçük küçük doğrayın. Hepsini haşlanmakta olan ıspanağa
boşaltın. Kısa bir süre de tencerede birlikte takılmalarına izin verin. Sonra
tencereyi süzgece boşaltıp iyice süzün. Suyu dökmeyin sakın. Sonra güzel bir
çorba yapımında kullanabilirsiniz. Hatta küçük bir tarif yine burada yer alacak.
Merak etmeyin yarı yolda bırakmam. (Arsız olabilirim ama vefasız değilim)
Ispanaklar içindeki diğer dostlarıyla birlikte
bekleyedursun, siz de kremanızı bir kasede çırpmaya başlayın. Unutmayın krema
iyice soğutulmuş olmalı. Çırptığınız krema gözlerinizin önünde kocaman olacak.
Ellere vermeye kıyamayacaksınız belki. Ama artık yapmanız gerekeni yapmak için
öncelik ıspanakların içine haşlanmış mısır tanelerini boşaltın. Karıştırıp
içine kremanızı dökün. Amanın... Kremanın içine ya da ıspanaklar haşlanırken
tencereye tuz, karabiber de katın.
Unutmadan söyleyeyim. Elde ettiğiniz karışım tam görsel şölen olacak. Bu
şölenin üzerine kuru fesleğen de katarsanız salatanız hazır demektir.
Yemek yapmak aşk işidir. Aşk da varsa lezzetinden şüphe
etmeyin. Afiyet ola!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder