Spor Haberleri

Köşe Yazıları

22 Ekim 2013 Salı

Facebook'ta Kafa Kesme Görüntüleri Artık Serbest!

Sosyal medya devi Facebook, çok tartışılacak bir karar aldı. Daha önce kanlı 'kafa kesme görüntülerini' yasaklayan site, bu görüntüleri yüklemenin bundan sonra serbest olduğunu açıkladı.

BBC’nin dün yer verdiği haberin ardından açıklama yapan Facebook, “kafa kesme eylemi içeren video ve fotoğrafların, kullanıcılar tarafından kutlama değil ama kınama amaçlı konması halinde yasaklanmayacağını” açıkladı.

Açıklamanın devamı ise “Facebook, uzun süredir kullanıcıların tecrübelerini paylaştıkları bir ortam oldu. Özellikle insan hakları ihlalleri, terör eylemleri ve diğer şiddet olaylarıyla bağlantılı olayla paylaşımlarda öne çıktı. Kullanıcılar, şiddet eylemlerine ait videoları kınama amaçlı paylaşıyor. Eğer bu görüntüler kutlanıyor veya paylaşımları teşvik ediliyor olsaydı, başka türlü davranırdık” ifadeleri kullanıldı.


Bilindiği üzere Facebook üzerinden yapılan ölümlü, katliamlı video paylaşımları kınama için olduğu kadar, övme için de kullanılıyor. “Nasıl öldürdük ama?” Evet, söz konusu paylaşımların bunu söylemek amaçlı olarak yapılıyor olması da hiç göz ardı edilecek seviyede değil. Sonuç itibariyle bunu paylaşırken kınama yapıp yapmadığını anlayamayacağımız gibi, böyle görüntülerin ne sebeple olursa olsun paylaşılıyor olması, görüntülerin vahşet boyutunun çocuklarımız için travmatik sonuçlarını yok etmeyecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder