Spor Haberleri

Köşe Yazıları

14 Ekim 2013 Pazartesi

Gece Sultanahmet'te Taksiye Muhtaç Kalmak

Sultanahmet’e gidenler çok iyi bilirler ki İstanbul’un en çok turist çeken yeridir orası. Özellikle yabancı turiste bol bol rastlarsınız.

Ben de müzik grubum Hatıra Defteri ile Sultanahmet’te mekânda çaldım. Güzel bir ortamdı. Harika bir dinleyici kitlesi… Gece 12 olmadan da mekândan çıkıp Taksim’e başka bir programa yetişmemiz gerekiyordu. Cumartesi gecesi bir müzisyen için oldukça uzundur.

Bu kısa yolculuğu o saatte yapabilmemiz için taksiye binmemiz gerekiyordu. Elbette bunun için taksilerin bunu kabul etmesi gerekiyor. Özellikle Sultanahmet gibi turistik yerlerde taksi sorunlarına sık sık karşılaşıyoruz.

Sekiz taksi dolaştık. Hepsinin bir müşteriye gelip beklediğine inanmamız beklendi. “Taksim kısa mesafe, alamam” diyemedikleri için aynı yalanı söylüyorlardı.

Kısa mesafeye çıkmak işlerine gelmiyor, diyelim. Peki neden? Sadece 5–10 TL için trafiğe girmeyi istememelerinden mi? Bu şekilde bile taksinin asıl amacı ortadan kalkıyor. Ancak ‘beyefendilerin’ taksicilik yapmalarının ve bunu da Sultanahmet’te konuşlanarak yapmalarının sebebine gelelim. Birden fazla turist binerse taksiye, 10’ar TL alıp Taksim’e götürmek daha karlı da ondan. Ya? Valla bu saatten sonra o bölgedeki hiçbir taksici kendini aklamak için uğraşmasın. Çünkü adam kazıklamak derdindeler. İş yapmak değil, vurgun peşindeler. Bu tipik kurnaz esnaf tavırları yüzünden yarım saat taksi aramak zorunda kaldıysak, üstelik o kadar taksi bolluğunda taksiye muhtaç kalıp mağdur olduysak, bu arkadaşların başkaca da bir amacı yoktur.


Bu arada bir dahakine plaka alıp Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyet edeceğim. Öyle valla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder