Spor Haberleri

Köşe Yazıları

3 Eylül 2013 Salı

Kıyamet Bile Bedelli Bu Canına Yandığım Dünyasında

Laf aramızda, sanırım Mayalar, takvimi her seferinde ekstradan iş olmasın diye "bir kerede bu kadar yılı aradan çıkartalım," diye uğraşırken hızlarını alamamışlar. Tablet bitmiş, yontma aletleri körelmiş. 21 Aralık 2012'de kalmış adamcağızlar.

Şimdi nereden çıktı diyeceksin o kadar zaman geçmiş, bu konuya dönüş nedendir, diye soracaksın. Geleceğim oraya. Sen gel hikayeyi dinlemeye devam et…

Yeni alet edevat için sipariş verilmiş. Ama tabi zor o işler. Kolay olmuyor o zamanlarda demirbaş temini. Yenisini yapmışlar da eskisini kullandıkları için pek önemsememişler. Maya Özelleştirme Dairesi, (MÖD) Takvim İmalat Atölyesini (TİA) özelleştirince, atölyeyi satın alan firma süreyi azıcık uzatmış yani. Durum bu. Eğer Mayalar'a güveneceksek, "son çıkan ilk çıkanı döver" demeliyiz bence.

İşin aslı, Dünya'nın daha milyonlarca yıl var olabileceğine inanmakla bugün kıyamet kopacağına inanmak arasında, akıl yönünden çok da fark yok. Yüzyıl dersen anlarım da milyonlarca yıl ne yahu, a uzmanlar! Esiri olmuşsunuz Mayalar'ın!

Bugarach'a dönelim. Köyde toplu intiharlar gözlemlenebilirmiş! İntihar edeceksen ne işin var ki orada? Git evinde temiz temiz öl. Kafana meteorlar, gezegen parçaları düşecekti zaten. Ne yani "sen beni kovamazsın, ben istifa ediyorum" mu demek istiyorsun? Dünya'nın sonu gelmiş, kıyamet koptu kopacak, hala bir gurur peşindesin, cık cık!

Şimdi bana dönelim. 21 Aralık'ta kıyamet koparsa, dünya gözüyle son bir meteor yağmuru izlemek nasip olacak. Hem de gündüz vakti. Geçenlerde yazdığım 21 Aralık konusundaki yazıma yorum yaparak, Şirince şarabını internetten de sipariş verebileceğimi, oraya gidenlerin dönerken getirmesini beklememe gerek olmadığını bana hatırlatan ve çok önemli bir bilgi veren arkadaşın tavsiyesine uyup, internetten sipariş verdiğim şarabımı içerek izlerim hem de. Kıyamet kopmazsa da şarap yanıma kar kalır. Bize de konu oldu işte, fena mı? Ha, bu arada Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kıyamet bizden önce kopacaktı. Yeni yıla da zaten bizden önce giriyorlardı. Bir sevinmeler, bir gerinmeler. Havai fişek atmalar, falan. Şimdi de öğrendik ki tecil ettirmişler. "Anca beraber, kanca beraber, ehe ehe" falan diyorlarmış. Çakallar!

Marduk da görünmedi daha. Kardan, kıyametten göremiyoruz ya da. Görünseydi bizimkiler "Marduk bizi teğet geçecek." derdi, içimize su serperdi! Kaldı ki Dünya'nın sonu için Marduk'un gezegenimize çarpmasına gerek yok. İnsanlar birbirine çarpa çarpa birbirlerini yok eder bu hızla giderse zaten. Şüpheniz olmasın!

Son olarak yine şu meşhur 'seçilmiş' bölgelerden bahsedelim. Şirince ve Bugarach... Ve artık bitireyim şu yazıyı. Şirince ve Bugarach'ta kıyamet kopmayacaktı ha? Kıyamet bile "bedelli" canına yandığım Dünyasında.


Bak, bağladım böylece meseleyi… 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder