Spor Haberleri

Köşe Yazıları

10 Eylül 2013 Salı

Tüm Güzel Duygular Kadınlar İçin

Müziğin insanlar üzerindeki etkisi malumunuz… Dinlenen tür ne olursa olsun, acıların ve sevinçlerin paylaşıldığı bir dildir adeta müzik. Müziği icra eden için de durum böyledir. İçinde bulunduğu duygusal duruma göre değişir çaldıkları. Nota aynı… Yorumu hep farklı…

Bir müzisyenin en önemli motivasyonu dinleyicisidir. Dinleyicideki etkiyi kişisel gözlemlerimle cinsiyete göre değerlendirmek istiyorum. Çünkü kadının erkeğe göre müziği dinleyişi farklı…

Erkek teknik bir dinleyicidir. Önce çalınan eserin doğru çalınıp çalınmadığına dikkat eder. Sonra duyguyu arar. Bazı istisnalar olabilirse de genelde erkeğin dinleyiciliği çok tekniktir. Ancak ve ancak geçmişindeki güzel bir anıyı canlandırdıysa duyguyu ön plana alır. Oysa kadın öyle mi?

Kadın dinlediği müziğin içinde hisseder kendini. Çalınan her notadaki duyguyu algılar. Seslere âşık olur. Bedenleri, kimlikleri unutur. Sadece duyguların beğenildiği tek yerdir müziğin dünyası. Bunun farkında olan da kadındır. Çünkü kadın için var olan tek gerçeklik duygudur.

O yüzden bir müzisyen olarak müzik yaptıktan sonra kadın dinleyicilerimin beğenisini çok önemsiyorum. Çünkü müziğimle vermeye çalıştığım duyguyu, kadınların daha net aldığına inanıyorum. Gözüm kapalı halde, tüm duygusal enerjimle çaldığım parçayı bitirip gözümü açtığımda duygularımı paylaşanların kadınlar olduğunu anlarım hemen. Bir ruh olarak belirdiğimi anlarım. Cinsel bir beğeni değildir. Biri tarafından beğenilmenin en ölümsüz halidir. Ve bir müzisyeni de bu besler.

Güzel olana layıktır kadın. İyi bir şiirden en çok etkilenendir. İçinde duygunun olduğu her şey aslında onun içindir. Edebiyatta da böyle, müzikte de…

Şimdi siz diyorsunuz ki, “bu adam bunları niye anlattı?” Gerçi amacımı yukarılarda bir yerde açık vermiştim. Yani bu sayede kadının duygu dünyasına bir yolculuğa çıkmış olduk. Dedik ki, kadın duyguyu önemser. Yani eşinden, sevgilisinden alamadığını, sadece hissedilebilen enerjilerden almaya yönelir.

Erkeğin kadını sadece bir seks malzemesi olarak görmeye başladığı günümüz ilişki dünyasında, kadının kendini bir kadın olarak hissettiği ender sığınaklardan biridir müzik. Bir aşk acısını anlatan şarkıyı çaldığımda, o notaların birçok kadını sarmaladığından eminim. Çünkü gözümü açtığımda güzel duygulara duyulan ihtiyacın gölgelerini görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder