Spor Haberleri

Köşe Yazıları

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Bu ikizler size ne etmiş?

33 yıllık hayatımın kendimi bildiğim yıllarından beri, dengesiz ve çift karakterli olduğum söylenir. İlk tanıştığımda bile insanlar, konuşmanın ilerleyen cümlelerinde “ikizler misin?” diye sorar. “Evet” cevabını alınca da doğru tahmin etmiş olmanın gururuyla sevinirler.

Nedir bu ikizler, arkadaş? Ne etmiş size bu ikizler?

Gelelim şu “çift karakterlilik” mevzusuna. Samimi bir arkadaşıyla konuşurken, birden hoşlandığı kız tarafından telefonla aranan genç, biraz önce bol küfürlü konuşmasından hızlıca, “Don Juan”laşma sürecine girer ya, o tek karakterli, ben çift karakterliyim, he mi?

Neymiş, bir mutlu, bir mutsuzmuşum. Of, çok değişkenmişim. Arkadaş… Mutlu, mesut eğlenirken, birden hüzünlenmemin çok derin sebepleri olabilir. Mesela birden acıyı, yoksulluğu, açlığı, savaşları düşünmeye başlayıp hüzünlenmiş olamaz mıyım? “Sen de çok dengesizsin yahu” diyerek bana sitem eden arkadaşa, “sen de çok duyarsızsın” diyorum ben? Demiyorum tabii.

Her şeyden şikâyet edip, yine de şikâyet ettiği sistem yıkılmasın diye canını vermeye hazır olanlar dengesiz değil mi yani? Evet…

Televizyonda ifşa edilen acılı ve ‘gerçek’ yaşam öykülerine ağlayıp, beş dakika sonra oyun havalarıyla gerdan kıran sevgili izleyici ne ola ki? Dengeli mi?

Önüne gelen kadınla birlikte olup, sonra kendine ‘kız oğlan, kız’ bir eş arayan adam ne kadar da dengeli değil mi?! Ya bitiriyorsanız aradığınız kriterdeki kadınları?

Sokakta gezip tozup, kadınlara laf atan, sonra karısını, kızını ve kız kardeşini sokaktaki ‘itten kopuktan’ koruma kalkanlığını üstlenen memleketimin kahraman erkeği… Çok dengelisin!

Arabasına benzin doldurup küçük bir servet ödeyen adam, yine de her fırsatta iktidarı kollar ya hani… Çok dengeli ve tek karakterliymiş. Bravo…

Neyse, tamam hadi, ben dengesizim!

İkizler burcundan tüm arkadaşların yaşadığına inandığım bu dengesizlik ve çift karakterlilik etiketlemesine karşı bir tepki vermekten çok, dengesizlikle ilgili ne düşünüldüğünü anlamaya çalışıyorum. Bu kadar türlü dengesizlik varken, sahte hayatlar varken, bir mutlu, bir mutsuz olmuşuz çok mu yani? Hem azıcık siz de oluverin öyle. Fena mı? Hayata farklı yönlerden bakın ki, dengesizliğin aslında insani bir şey olduğunu görün. Ha tamam… Bendeki durum gün içinde çok sık değişiklik yaratıyor. Tamam, kabul…

Sözün kısası, değişken, ara ara duygusal değişiklik yaşayıp, hayata hafif de olsa isyan edebilen insanların varlığı, belki de insanlığın duyarsızlığına karşı bir denge sağlamak içindir.


Ya, bu ikizler size ne etmiş? Nerede ‘dengesiz’ görseniz, “ikizler işte, ne olacak” diyorsunuz!

Twitter'da da görüşürüz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder