Spor Haberleri

Köşe Yazıları

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Amazon Washington Post'u Satın Aldı!

Dünyaca ünlü internet alışveriş sitesi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 250 milyon dolar nakit para ödeyerek Washington Post’u satın aldı.

Yapılan anlaşmaya göre Washington Post'un yanı sıra Express, The Gazette, Southern Maryland, Fairfax County Times, El Tiempo Latino gazeteleri ve Greater Washington Yayıncılık da satıldı.

Bu çok fazla para kazanan adamların gazete satın alma sevdasına bakılırsa bu medya patronluğunda çok para var. Yoksa zengin de olsa kimse hobi olsun diye gazete satın almaz herhalde.

Örneğin, geçtiğimiz günlerde New York Times bünyesinde bulunan Boston Globe, Boston Red Sox Beyzbol Takımı sahibi John W. Henry'e 70 milyon dolar nakit para karşılığında satılmıştı.

Bütün bu alışverişler “para parayı çeker” anlamına geliyor. Ülkemizde ise gazete patronları inşaat işine girebildiği gibi, diğer ülkelerdeki gibi inşaat patronları gazete ve televizyon satın alabiliyor. Allah TMSF’ye zeval vermesin.

Bezos, gazetenin Washington DC başta olmak üzere ülke genelinde etkili olduğunu ve amaçlarının mevcut okuyucuyu korumak olduğunu ifade etmiş. Bezos, gazetenin geleceği konusunda ümitli olduğunu da söylemiş.
Elbette ki bir gazeteyi canlandırmak, ona iyi bir gelecek sağlamak gibi bir ‘sosyal sorumluluk’ projesi olmaz. Bu gibi şirket alımları ancak birbirini karşılıklı besleyecek şartlar ortaya çıkacaksa kazanç sağlayacaktır. Ki bunu Bezos da Henry de çok daha iyi analiz etmiştir.

Şu anda yaptığım  “zenginin malı, züğürdün çenesini yorar” gibi oluyor farkındayım. Olsun idare ediverin. Bezos’a “güle güle okut” diye bir mesaj yollayayım bakarsınız gazetede bir köşe verir. Amazon’dan da alışveriş yapmışlığımız vardır yani.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder