Spor Haberleri

Köşe Yazıları

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Ücretsiz Deneme Sınavı

Blog sayfam, tüm istikbal savaşı veren öğrencilerimizin yanında… 2014 yılındaki üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlanacak dönemler yaklaşırken, ben de toplumsal bir görev olarak bu hizmeti sunmayı kendime bir görev bildim. Evet, öyle oldu. Hanımlar, beyler!  Ücretsiz deneme sınavını şehvetle sunuyorum.

Matematik Soruları
Soru 1)
Bir musluktan saatte 1 lt. su akmaktadır. Suyun doldurduğu küvet 10 lt. su aldığına göre Ankara-Erzincan arası kaç km.’dir?
a)Çok km
b)688 km
c)0.9888 km
d)Engel değil mesafeler
e)eee yani!

Soru 2)
İstanbul’dan Ankara’ya gitmekte olan Öz Muhterem Tur şirketine ait otobüs saatte 75 km hız yapmaktadır. Otobüsün muavini yol boyunca hiç durmadan koridorda tur yapıyorsa, otobüs kalkıştan 3 saat sonra hızını 100 km’ye çıkardıysa, yol tutup poşetlere kusan yolcu sayısının 5 olduğunu var sayarsak, muavin otobüste kaç tur atmış olur?
a)1500
b)5000
c)3453
d)1342
e)hepsi

Soru 3)
Bir musluk açık unutulup tatile gidilmiştir. Musluk saatte 20 lt akmaktadır. Tatil süresi bir haftadır. Tatil dönüşü ailenin durumunun cinnet cinsinden değeri ne olamaz?
a)Moraller sıfıra düşer
b)Tatil burundan gelmiş olur
c)Yeni hayata alışmak gerekliliği doğar
d)Alt dairenin sahibi tarafından ev ahalisi dövülür
e)Suyun bir hafta boyunca kesilmeden akmış olması mahalle tarafından coşkuyla karşılanır.

Soru 4)
5 yaşındaki Tuğçe barby bebeklerleriyle oynamaktadır. Elif ise Tuğçe’den X yaş büyüktür. Ali bilyelerini kaybederse Osman’ın kaç barby bebeği vardır?
a)2
b)3,5
c)6
d)15
e)çoğu

Soru 5)
Vedat’ın yaşı annesinin yaşının 8 katı değildir. Olamaz böyle bir şey. Annesinin yaşı Vedat’ın yaşının 8 katıdır. Babasının yaşı (10X-6)ⁿ olduğuna göre, Vedat annesini mi çok sever, babasını mı?
a)annesini
b)babasını
c)ebesini
d)didisini
e)hem a, hem b hem c

Soru 6)
İstanbul’dan Yozgat’a gitmekte olan bir otobüs saatte 95 km hız yapmaktadır. Otobüsün Ankara yönünden gelmekte bir kamyon da 80 km hız yapmaktadır. Otobüste tek parça hiçbir yolcunun kalmaması için araçların kaç saat sonra çarpışması gerekir?
a)2 saat
b)3 saat
c)hemen
d)4,5 saat
e)hiçbiri

Matematik soruları bu kadardır. Ücretsiz bu kadar oluyor. Türkçe, tarih ve coğrafya deneme sınavı çok yakında olabilir. Olmayabilir de… Bir dahaki yıl sınav zaten. Sıkboğaz etmeyin canım! Aaaa!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder