Spor Haberleri

Köşe Yazıları

27 Ağustos 2013 Salı

Okan Bayülgen Show TV'de...

Okan Bayülgen’in yeni kanalı nihayet belli oldu. Çok uzun zaman oldu. Televizyonda kamera önünü bıraktığı söylendi. Hatta pek çok programın yapımcılığını gerçekleştirdi.

TV8’de bir programının başlayacağı lanse edilmişti sonra. Baktık, sadece isim olarak boşlukta salınmaktan öteye gidememiş. Ciner Grubu’nun medya dünyasında gerçekleştirdiği karlı alışveriş sonucunda, pek çok televizyon programını SHOW-TV ekranlarında görmemiz mümkün olacak gibiyken Okan Bayülgen’in de kanalla tokalaştığını öğrendik.

Buraya kadar tamam… Ancak bir adam televizyona bu kadar karşı olur da iktidarın sözcülüğünü üstlenen bir kanala gönül rahatlığıyla nasıl transfer olur? Tamam, tamam… Ekmek parası… E iş yapmak gerek hayatta kalmak için… Öyle de…

Televizyonda herkesin bir biçimi var elbette. Sadece görsel değil… Fikirsel olarak bir çizgi belirlenmiş… Televizyon izlemeyen aktivist gençlik televizyonda anarşist ruhlu bir adam görünce fikir değiştiriyor tabii. Okan Bayülgen’in fikirlerindeki samimiyeti sorgulamak bana düşmez. Tabii ki dünya görüşünün çok zıttı bir adam değildir.

Ama Bayülgen direniş günlerinde aktif rol oynamış bir kişi olarak, sonradan direnişçileri hafiften topa tutarak bu anlamda yolunu yapmış gibi de görünmedi değil. Kaba olmak istemezdim. Ama şu sıralar her türlü benzer şey böyle tınlıyor.


Eleştirdim gibi oldu. Ama yine de izlemeden duramayacağım. Ne de olsa yılların alışkanlığı var. Çok özgün ve dinamik bir programlar karşılaşacağımıza eminim. Ama televizyon ve yandaş medya dendiğinde gözümün önündeki Okan Bayülgen imajında zedelenme olmuyor da değil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder